Dwie uczennice w etapie centralnym Olimpiady Wiedzy o Żywności.

11.12.2020 22:55

27 listopada 2020 roku odbył się etap okręgowy Olimpiady Wiedzy o Żywności.

Naszą szkołę reprezentowały cztery uczennice kształcące się w zawodzie technik technologii żywności:

  • J. Bura kl. II
  • P. Dańczak II
  • K. Pęszko II
  • Ł. Letka – III

Uczestnicy etapu okręgowego rozwiązywali za pośrednictwem strony www.testportal.pl test składający się z pytań wielokrotnego wyboru oraz pytań otwartych. Zagadnienia, które obejmował test dotyczyły bloku analitycznego, ekonomicznego i przetwórczego.

Po sprawdzeniu prac przez Komitet Główny Olimpiady wyłoniono najlepszych, w gronie których znalazły się dwie uczennice ZSP nr 2 CKZ, P. Dańczak oraz Ł. Letka kwalifikując się tym samym do etapu Centralnego.

 

Gratulacje i powodzenia w kolejnym etapie.
Olga Kwapisz Wojda